Кафедра електроенергетики
Новини 29.09.2022 р.

Правильна організація навчання з охорони праці – дієвий метод профілактики виробничого травматизму

Фахівець Управління Держпраці у Сумській області Андрій Андрєєв разом із завідуючим кафедри електроенергетики Сумського державного університету, доцентом, кандидатом технічних наук Ігорем Лебединським провели семінар-нараду для працівників кафедри щодо організації, навчання та перевірки знань з питань охорони праці. Викладачі навчають фахівців зі спеціальностей: «Теплоенергетика» та «Енергетичний менеджмент», які обслуговують тепломеханічне обладнання електростанцій, теплових мереж і пунктів, а також опалювальних котелень.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про охорону праці» працівники під час прийняття на роботу і в процесі роботи повинні проходити за рахунок роботодавця інструктаж, навчання з питань охорони праці, з надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків і правил поведінки у разі виникнення аварії.

Обговорили поняття «спеціальне навчання» та загальні вимоги до його проведення, яке визначається Типовим положенням про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці від 26.01.2005 № 15. Навчальні плани і програми, за якими проводиться навчання з питань охорони праці, що враховують конкретні види робіт на підприємстві, виробничі умови, функціональні обов’язки працівників.

Інспектор праці акцентував увагу на можливих причинах виникнення виробничого травматизму під час роботи на підприємстві, шкідливих, небезпечних факторах на робочих місцях, необхідності позачергового навчання, проведення інструктажів, стажування, дублювання і допуску працівників до роботи.

Підвищення рівня якості навчання та перевірки знань з питань охорони праці – це дієвий метод профілактики нещасних випадків та виробничого травматизму на підприємствах.

Джерело інформації: Управління Держпраці у Сумській області

Центр електротехнологій кафедри електроенергетики Сумського державного університету проводить навчання з питань охорони праці, ПБЕЕС (група допуску), ПУЕ, ПЕЕЗ, охорони праці під час експлуатації тепломеханічного обладнання електростанцій, теплових мереж і тепловикористовувальних установок.

Детальніше за посиланням: Центр електротехнологій

Навчання та атестація проводиться за адресою: 40007, м. Суми, вул. Римського-Корсакова 2, корпус М, ауд. 304.

Контактні телефони: +38 (0542) 33 12 67; +38 (050) 056 21 45.

Е-mail: [email protected]

Автор: Admin

ВСТУП 2023: спеціальність 141 - "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка"

Кафедра електроенергетики
Сумського державного університету
ЗАПРОШУЄ ВАС
на навчання

за освітньо-професійною програмою: "Електротехнічні системи електроспоживання"

Детальніше