Кафедра електроенергетики
Новини 26.02.2021 р.

Історія розвитку електротехніки в фотографіях

На фотографіях - створення генератора на заводі Westinghouse для ГЕС Адамса (Ніагарський водоспад 1893 рік), установка генератора в машинному залі і вид машинного залу після пуску гідроелектростанції (1895 рік), лінія електропередачі Ніагара - Буффало 11000 В (близько 1900 року)
Електростанція на Ніагарському водоспаді стала переломною точкою в цій війні - в 1893 році для видачі потужності ГЕС було вирішено використовувати змінний струм. Після цього, постійний струм в побутових електромережах став стрімко здавати свої позиції, хоча невеликі розрізнені споживачі постійного струму залишалися в США аж до початку XXI століття.
Будівництво тунелю коштувало життя 28 робітників, які загинули від різних нещасних випадків. Цікаво, що сама ГЕС розміщувалася вище водоспаду, а тунель був не підвідним, а відвідним. Взагалі конструкція ГЕС була за сучасними поняттями досить дивною - турбіни були розташовані на дні глибокої шахти, а генератори - в будівлі нагорі, і все це поєднувалося довжелезними валами. У той час великі підземні споруди будувати побоювалися. У будівлі ГЕС було встановлено гідроагрегати загальною потужністю 37 МВт.
Джерело electricalschool.info

Автор: Admin

ВСТУП 2023: спеціальність 141 - "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка"

Кафедра електроенергетики
Сумського державного університету
ЗАПРОШУЄ ВАС
на навчання

за освітньо-професійною програмою: "Електротехнічні системи електроспоживання"

Детальніше